Saturday, 4 February 2012

Saturday's dessert

Nie ma to jak truskawki! Niestety w lutym nie smakują tak jak w czerwcu :-) No i naszła mnie ochota na mały eksperyment. Co by tu zrobić aby je udoskonalić? Wystarczy 10 minut aby wyczarować małe truskawkowe cuda. 


Co nam dziś będzie potrzebne:


1. Truskawki 

2. Masło, cukier puder i kakao 


3. Kolorowe posypki 

Polewa Czekoladowa: 

  • Pół kostkii masła śmietankowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka nutelli 

Do rondelka wlać wodę i rozpuścić w niej cukier. Następnie dodajemy masło, nutellę i kakao, i mieszamy do całkowitego połączenia się składników.  

Gotową polewę odstawiamy na 5-10 minut aby się trochę przestudziła. W przestudzonej polewie maczamy truskawki.  A dalej to już tylko Wasza fantazja. Czekoladowe truskawki można posypać kokosem, cukrem pudrem albo kolorowymi posypkami. 















1 comment:

  1. Ale słodkie!<3 Nom, nie smakują tak jak w lato... Miałaś świetny pomysł:-) Pozdrawiam serdecznie!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You might also like: