- 2-3 piersi z kurczaka
- 2 bardzo dojrzałe mango
- 2 zielone papryki
- 1 spora cebula
- 250 ml chudej śmietany lub tłustego jogurtu
- 1 papryczka chili
- ryż
A co robimy?
Kurczaka kroimy na małe kawałki i podsmażamy na małej ilości tłuszczu. Po paru minutach do kurczaka dodajemy zieloną papryke pokrojona w paski i podsmażamy wszystko razem. Na odzielnej patelni podsmażamy cebulę pokrojona w bardzo drobną kostkę. Cebula musi być usmażona na miekko, ale nie powinna być przypalona.
Mango kroimy na kawałki i dusimy w małej ilości wody. Gotową masę (kawałki powinny być bardzo miękkie) miksujemy na gładką masę.
Wszystkie składniki mieszamy razem. Do podsmażonego kurczaka, papryki i cebuli dodajemy zmiksowana masę z mango. Do tego dodajemy śmietanę lub jogurt i wszystko posypujemy dobrno pokrojoną papryczką chilli. Polecam ten sos z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem.
Jest przepis! Pięknie wygląda... smacznie, trzeba zrobić:)
ReplyDeletehttp://www.fashionable.com.pl/
Ciekawie wyglada:)
ReplyDeleteZrobiłam się głodna! Danie wygląda pysznie! :)
ReplyDeleteBardzo ciekawy pomysł!
Buziaki, Magda
Ps.Zapraszam do siebie :)
wygląda bardzo smacznie!
ReplyDeletepozdrawiam,Monia
ps. ZAPRASZAM DO NAS NA KONKURS,3 PARY OKULAROW DO WYGRANIA!!
http://sistersloveclothes.blogspot.com/2012/05/konkurs-okulary-od-retrofuturo.html?showComment=1338233767285#c5284959311065435068
Wygląda mega apetycznie. Danie jest słodkie ?
ReplyDeleteChili balansuje slodkosc w tym daniu. Jest to na pewno troche inny smak, ale ogolnie pyszne danie. Bardzo polecam :)
Deletemniam! ZAPRASZAM na mojego bloga! :) trochę męskiej mody. http://www.hausoferick.blogspot.com/2012/05/young-blood.html
ReplyDelete